Wie ben ik?

Bianca Meijsen

“De in het verleden niet behaalde resultaten bieden mogelijkheden in de toekomst.” - Bianca Meijsen

Ik ben zoveel meer dan de som van al mijn delen. Toch ga ik op deze pagina een poging doen, zodat je mij een beetje beter leert kennen. Mijn leven begon eigenlijk pas op mijn 29e. Het jaar van mijn, zoals ik dat noem, 'spiritual wake-up call'. Dat was het jaar 1999 en ik vroeg mezelf oprecht af "Wie ben ik eigenlijk?" of beter gezegd "Wat wil ik eigenlijk?".


Tot die tijd leefde ik voornamelijk volgens de verwachtingen van mijn omgeving. Hoewel ik wars was van "Huisje, Boompje, Beestje" was dit precies wat ik leefde. Ik woonde samen in Rotterdam, had een goede baan als senior financial, een kat als huisdier, geen tuin maar wel een boom voor de deur. Tot de grond bijna letterlijk onder mijn voeten was weggevallen; Ik had een burn-out. De vorm waarin je niets meer kan. Dit gun je niemand. 


De zoektocht begon. Niet alleen naar waar ging het mis en vooral naar hoe dan wel. Ondertussen heb ik niet alleen mijn passie en drive gevonden, maar help ik jou in eenzelfde proces. Daar hoef je echt geen burn-out voor te krijgen. Liever niet eigenlijk. Ondertussen heb ik zoveel mensen mogen begeleiden dat ik eerlijk gezegd de tel ben kwijtgeraakt.


Het werken met mensen is het leukste werk wat ik ooit ben gaan doen. Zowel in groepen als 1-op-1, Zowel binnen bedrijven als voor particulieren. Iemand weer zien stralen en genieten van het leven. Daar doe ik het voor!

"Er zijn 2 manieren om je leven te leven; Geloven dat niets een wonder is of dat alles een wonder is. Ik geloof in het laatste." - Albert Einstein

  Net als voor de burn-out ben ik nog steeds iemand die zeer gedreven en ambitieus is. Als ik ergens voor ga, dan ga ik ook echt vol voor. Of ik begin er niet aan.
  Tijdens mijn ontdekkingstocht naar wie ben ik nou en wat maakt dat ik een burn-out kreeg, heb ik me verdiept in veel verschillende methodieken en werkwijzen, zowel op lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch als spiritueel vlak.


  Gevolg hiervan is dat een zeer brede achtergrond heb ontwikkeld en mijn kennis en kunde ook op verschillende vlakken heb kunnen verbreden. Dit maakt me een specialist als generalist oftewel; Ik knoop alle losse eindjes aan elkaar. Daar waar anderen in hokjes blijven hangen van een methodiek of werkwijze, doorzie ik de andere puzzelstukjes en hoe deze anders neer te leggen.


  Natuurlijk heb ook ik mijn voorkeur werkwijze en die vind je dan ook op deze website. Wees echter niet verbaasd dat ik zo maar ineens iets anders inzet of toepas, want ik kan zowel zacht als confronterend zijn. Ik weet zeker dat jij enorm veel kracht bezit, zelfs in je kwetsbaarheid. Ik heb van dichtbij mogen meemaken en dat wanneer jij de confrontatie met jezelf aandurft dat je alles kunt bereiken.

Auteur Bianca Meijsen

Bianca Meijsen (1970), Psychosociaal Therapeut, Transformatie Trainer, Systemisch Coach, Burn-out Specialist, Ondernemer,  Chocolade liefhebber, Levensgenieter.


Benieuwd naar mijn opleidingen ?

Gaan wij samen aan de slag?

Denk je dat ik de persoon ben die jou kan helpen om weer ontspannen en met veel plezier jouw leven te leven? Wees welkom!


Kijk bij 'Aanbod' voor de door jou gewenste werkwijze en als je geen keus kunt maken, vul dan mijn contactformulier in via onderstaande button. Binnen 48 uur ontvang je van mij een reactie. Ik kijk uit naar je bericht!

Wat je verder nog over mij mag weten:

10 stappen droomleven

Bianca Meijsen is auteur van het boek "In 10 stappen jouw droomleven na een burn-out - Leef vanuit je hart met meer balans en rust in je hoofd". 

 • Ik ben in Rotterdam geboren en dat is te merken aan mijn soms botte of kort door de bocht uitingen.
 • Mezelf niet al te serieus nemen, vind ik een noodzaak en houd de humor graag in leven.
 • Klanten noemen mij een warme persoonlijkheid die direct is maar vooral inlevend.
 • Hoewel ik heel krachtig kan over komen, ben ik eigenlijk een softie.
 • Ik ben verslaafd aan pure chocola, lekker puh!
 • Yoga is mijn favoriete vorm van bewegen en ben ook regelmatig in de sportschool te vinden.
 • In 2014 ben ik op mijn 43e moeder geworden van mijn dochter Isis Lilith.
 • Reizen doe ik graag zowel voor mijn ontspanning als voor mijn werk.
 • Ik geniet enorm van thuis zijn en de kleine dingen die het leven zo onwijs bijzonder en mooi maken.
 • Groeien vind ik een must op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Bestel hier mijn boek

Ook verkrijgbaar in eboek en luisterboek.

Boek Interviews

01 Hoe zorg je ervoor dat je herstel na burn-out blijvend is?
01 Hoe zorg je ervoor dat je herstel na burn-out blijvend is?
02 Wat is de manier om terug in een burn-out te komen?
02 Wat is de manier om terug in een burn-out te komen?
03 Voel je een burn-out aankomen?
03 Voel je een burn-out aankomen?

Bekijk alle (interview) video's op mijn YouTube Kanaal @BiancaMeijsen

Bekijk ook mijn andere boek

"Verdienen wat je waard bent"

Omdat ik al sinds 2005 werkzaam ben als ondernemer, zijn er natuurlijk ook diverse werkzaamheden en opdrachten geweest. Hieronder wat ervaringen van klanten en opdrachtgevers:

Wat klanten over mij zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Aanrader!
“Bianca maakte in een grijs verleden deel uit van mijn zakelijke netwerk. Op enig moment stopte ik mijn bedrijfsvoering en volgden we elkaar tussen de bedrijven door. Jaren later, leek ik niet beter te worden van een longontsteking die volgde op griep. Ik was al wat zwakjes omdat ik een serie beperkende fysieke klachten had ervaren, de ene was nog niet half over of de volgende diende zich alweer aan. Ik raakte uitgeput. Niet alleen fysiek, ook mentaal was ik aan het overleven. En daar was ze ineens met een bemoedigend woord en een vraag hier en daar. Op haar aandringen hebben we eens geskypt*. Aanrader! Aandachtig luisterend en vragen stellend wist ze me weer terug naar mijn eigen pad te leiden. De lichamelijke klachten verdwenen, ik vond een baan die me “oplevert” in plaats van “kost” en mijn leven is heerlijk overzichtelijk geworden. Ik zie op haar site de aanbieding staan dat ze open staat voor een telefoongesprek*; Bianca geef je cadeau, dóen dus!”
Marielle van Tienen
 Marielle van Tienen
Het werkt echt!
“Communicatie tips zodat ik mijn persoonlijke effectiviteit verbeter”. Daar was ik naar op zoek. De training ‘Vrouwen doen het Anders – NLP Basis voor vrouwen’ leek me daar de oplossing voor. Helaas ging die niet door en bood Bianca mij de persoonlijke coaching traject aan. Hoewel ik haar aanbod aannam, vroeg ik me wel af of het echt was waardoor ik verder kon komen. Na een reorganisatie had ik gekozen voor een nieuwe functie binnen de organisatie. Snel bleek dat zowel mijn positie als opdracht onduidelijk was. De directie ging me deze ook niet geven, dus deze moest ik dit zelf zien te bewerkstelligen en dat was best lastig. Ik kreeg het vermoeden dat ik mijn boodschap mondeling niet duidelijk en helder genoeg wist over te brengen omdat ik snel schakel en dwarsverbanden leg. Bianca had me echter vrij snel door en confronteerde me hiermee, maar bood ook praktische tools aan waarmee ik aan de slag kon. Ik had al inzicht in mijn krachten en valkuilen, maar heb nu ook geleerd hoe ik hier effectief mee om kan gaan waardoor ik meer balans en innerlijke rust ervaar. Minder trekken en duwen en sneller en meer loslaten. Meer op mijn handen gaan zitten en vragen stellen in plaats van al met het antwoord komen. Het werkt echt! Super bedankt Bianca en ik zal je zeker aanbevelen!!”.
Rowena Hertogh
Ik wist niet wat me overkwam!
“Op aanraden van iemand uit mijn netwerk kwam ik met Bianca in contact. Zwaar bevooroordeeld ging ik naar mijn eerste sessie: “Expect a Miracle, wat dacht die vrouw wel niet?!” Echter al tijdens het eerste gesprek wist ze de vinger op mijn zere plekken te leggen en kan ik nu na 3 maanden oprecht zeggen dat er een wonder is gebeurd. Ik had het gevoel dat ik mezelf 24 uur per dag moest bewijzen om serieus genomen te worden. Onder het kopje “wat er ook gebeurd, altijd stoer blijven” hield ik mezelf staande, al voelde ik de emoties omhoog komen. Al binnen 2 sessies begon ik het hoe en waarom van mezelf te herkennen met als gevolg dat mijn algemeen directeur spontaan een praatje met mij begon. Ik wist niet wat me overkwam! Sindsdien loop ik zijn kamer regelmatig binnen en heb ik eindelijk de functie die ik altijd al wilde hebben. Wanneer je de confrontatie met jezelf durft aan te gaan, kan ik je Bianca Meijsen van harte aanbevelen!”
 Lieselot van Teeffelen
Down to earth
“Bianca Meijsen is een professionele trainer met down to earth mentaliteit, ze heeft veel kennis en kan deze goed overbrengen.”
Krista van der Schatte Olivier, Bureau Van werk naar werk, Gemeente Den Haag

Meer referenties en aanbevelingen op aanvraag

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de Miracle Mail en ontvang informatie over van alle activiteiten en eventuele aanbiedingen.


Klik ook op "Ja, ik blijf graag op de hoogte!"  anders krijg je helaas geen mail van mij.

Vul hieronder jouw gegevens in. 
Ja, Ik blijf graag op de hoogte!