Systemisch Coachen en Opstellingen

4-daagse kennismakingstraining

Ontdek de kracht van Systemisch Werk in de praktijk tijdens deze 4-daagse training. Wat zou het voor jouw praktijk betekenen om zowel de 1-op-1 sessies te verdiepen, als ook te identificeren welke blokkades jouw eigen groei tegenhouden? Hoe zou het zijn om deze obstakels te doorbreken en de stroom van groei en energie vrij te laten stromen?


In de 4-daagse kennismakingstraining van 'Systemisch Coachen en Opstellingen' gaan we verder dan alleen methodiek; we duiken in de essentie van wat jouw klanten écht nodig hebben. Hoe zou het voelen om niet alleen de achtergrondinformatie te begrijpen, maar ook intuïtief te doorzien wat jouw praktijk een boost geeft?


Wil je jouw toolbox uitbreiden en tegelijkertijd werken aan jouw eigen groei? Ervaar de warme sfeer tijdens de trainingsdagen  en ontmoet gelijkgestemden. Neem deel aan een ervaring doordrenkt met plezier, humor en professionaliteit.


Ontdek de toegevoegde waarde van Opstellingen voor jouw klanten en jouw persoonlijke groei. 


Interesse in meer verdieping? Vraag dan meer informatie over de opleiding "Systemische Therapie & Opstellingen". 

Doe mee en ervaar

Wat Maakt Deze Training Uniek:

 • Verdiep 1-op-1 sessies en doorbreek blokkades voor vrije groei.
 • Begrijp de essentie van wat jouw klanten écht nodig hebben.
 • Breid jouw toolbox uit en werk tegelijkertijd aan persoonlijke groei.

Ervaar de Warme Sfeer:

De trainingsdagen zijn doordrenkt met plezier, humor, en professionaliteit. Ontmoet gelijkgestemden die, net als jij, streven naar persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsvergroting.


Ontdek de Toegevoegde Waarde:

Deze training is een prachtige aanvulling op elke opleiding en ook waardevol voor eigen praktijkhouders en hulpverleners.


Lees hieronder de inspirerende ervaringen van deelnemers.

Recensies

De training is een mooie toevoeging op de opleiding tot Energetisch Kwantum Therapeut. Het is echter ook een waardevolle training voor mensen die een eigen praktijk hebben, in de hulpverlening werken of het gewoon heel interessant en magisch vinden wat een opstelling voor inzichten kan geven. Bianca heeft enorm veel kennis en ervaring. Doordat ze niet alleen kennis heeft van systemisch coachen en familie-opstellingen kan ze de vinger nog meer op de zere of juist mooie plek leggen. 
– Astrid

Ik kan deze training zeker aanbevelen omdat je veel inzicht krijgt in je eigen patronen en (familie)systemen en hiermee ook anderen kunt ondersteunen om tot verhelderende inzichten te komen. Deze training, maar vooral de wijze van lesgeven van Bianca, is van grote inspiratie geweest voor mij. Ik had me geen betere docent kunnen wensen als Bianca. Ze is kundig, intuïtief en geeft met bezieling les! 

– Jessica

Wat is Systemisch Werk?


Hoewel velen bekend zijn met Familie Opstellingen, is Systemisch Werk wellicht een minder bekende term. Deze methodiek, geïntroduceerd door de grondlegger Bert Hellinger, kent diverse varianten en werkwijzen, van de oorspronkelijk strikte en rigide vorm tot aan de vloeiende intuïtieve vorm.


Het doel van Systemisch Werk is het onthullen van wat zich onder de oppervlakte afspeelt. Met het uitgangspunt 'Alles is Energie' maken we gebruik van mensen en objecten om het 'onzichtbare' tastbaar te maken, waardoor de (onbewuste) dynamieken helder worden.


Niet alleen familiesystemen kunnen verkend worden, maar ook organisatiesystemen, inclusief die van jouw eigen praktijk. We zijn allen verbonden met diverse 'systemen' die ons functioneren beïnvloeden, zowel in het leven als op het werk.


Door Systemisch Werk toe te passen, onderzoeken we waar de energie in een systeem vastloopt. Zodra de knelpunten duidelijk zijn, passen we interventies toe om de energie weer in beweging te brengen, met het gewenste resultaat als gevolg.In de training komen de volgende aspecten aan bod:

 1. Basis informatie en achtergrond over Systemisch Werk;
 2. Voorwaarden in de begeleiding van klanten d.m.v. Systemisch Werk;
 3. Heling van energie in diverse systemen en vormen;
 4. Werken met poppetjes en plaatsankers;
 5. Gebruik maken van rouwverwerking en delenwerk;
 6. Integreren van informatie uit ‘het veld’ en de tastbare wereld;
 7. Werken vanuit je hart en met liefdevolle intentie.

Duik in de diepte van Systemisch Werk en ontdek hoe deze benadering niet alleen de zichtbare, maar ook de verborgen aspecten van jouw praktijk en persoonlijke groei blootlegt.Een krachtige methode die verrassende inzichten geeft. De begeleiding van Bianca Meijsen is professioneel en met humor. – Bart

Praktische informatie

Kennismaking voor opleiding

Maak kennis met deze methodiek tijdens 4 lesdagen en ervaar of je de Systemische Therapie opleiding wilt volgen.

Lesdagen van 10:00-17:00 uur

De data vallen in het weekend van 10:00 tot uiterlijk 17:00 uur. Tenzij anders afgesproken. Kijk bij Bijzonderheden voor de data.

Systemisch Coachen en/of Familie Opstellingen

Kleine groep is veel aandacht

De grote van de groep is natuurlijk afhankelijk van de aanmeldingen. De training gaat door met minimaal 6 tot maximaal 12 deelnemers.

Doe ook mee met de maandelijkse Familie / Bedrijf Opstellingen!

Aanbeveling is om naast de deelname aan deze training, tevens als inbrenger en/of representant aanwezig te zijn tijdens de maandelijkse Familie / Bedrijf Opstellingen avonden, om zo nog meer ervaring en kennis op te doen. (Zie onderaan deze pagina)


Studiebelasting: 36 lesuren, een paar uur voor het lezen van de reader en tijd voor het oefenen.


TheorieTijdens de lesdagen wordt alle benodigde informatie verstrekt, welke nagelezen kan worden in de bijbehorende reader. Je bent natuurlijk vrij om ook de nodige boeken te lezen over het onderwerp Systemisch Werk. Vraag gerust om advies.


Niveau:  Je hoeft geen speciale vooropleiding te hebben gevolgd. Enige kennis van Systemisch Werk is wenselijk maar niet noodzakelijk. De schriftelijke informatie is op MBO+ niveau.

Het zijn echt ervaringsdagen en niet alleen theorie.

Data in 2024 

 • Zaterdag 17 februari, 16 maart, 20 april en 18 mei 2024
 • Zaterdag en zondag 15-16 juni en 20-21 juli  2024
 • Zondag 22 september, 20 oktober, 17 november en 15 december 2024

Groep: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Tijd: van 10.00 tot 17:00 uur. Inloop vanaf 9:30 uur. Uitloop mogelijk tot 17:30 uur.

Locatie: Centrum Sensibel, Johan Jongkindrade 285c, Capelle aan den IJssel

Investering: 500€ inclusief alle benodigde materialen, koffie/thee ed. Betaling in termijnen mogelijk. Ontvang 60€ korting bij aanmelding voor eind 2023 met code 4SYST2024.


Wil je meer verdieping? 

Je kunt doorstromen in de opleiding "Systemische Therapie & Opstellingen" met meer verdieping in het therapeutschap en onder andere het gebruik maken van hypnotherapie, delenwerk en regressietherapie. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een email naar praktijk@expectamiracle.nl

 

Recensies

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Een krachtige methode die verrassende inzichten geeft. De begeleiding van Bianca Meijsen is professioneel en met humor.

Tijdens mijn deelname aan de maandelijkse Opstellingsavonden werd ik enorm enthousiast over Systemisch Werk. Toen ik hoorde dat de begeleider van deze avonden, Bianca Meijsen, een 4-daagse zou geven in Systemisch Coachen en Opstellingen wilde ik daar meer van weten!


De training gaf me meer begrip voor het krijgen van informatie uit ruimtelijke opstellingen. Voor mijzelf heeft het oefenen tijdens de lessen mij vertrouwen gegeven om het te kunnen en durven gebruiken. Ik heb zelf ook veel inzicht in mijn systeem van herkomst gekregen door het inbrengen van mijn vragen. Vooral de disbalans die is ontstaan in mijn familie door het overlijden van een paar geliefde familieleden.


De toegevoegde waarde heb ik echt ervaren in de begeleiding van Bianca Meijsen. Haar nuchtere “Top” als ik zelf het gevoel had vast te zitten in een situatie en de interventies die zij vervolgens deed, waren voor mij heel leerzaam en het had ook een doorbraak tot gevolg. Ik beveel deze training dan ook van harte aan, omdat de aanpak van Bianca Meijsen me erg aanspreekt en de methodiek Systemisch Werk ook.

Bart Zeldenrust
Mooie basis meegekregen met een goede uitleg en instructie, zodat ik dit ook zelf met mijn cliënten kan gaan doen. 

De dag Systemisch Werk die in de opleiding ‘Energetisch Zelfheling Therapeut’ zat is veel te kort om echt meer over systemisch coachen en opstellingen te leren. Deze 4-daagse was dan ook een mooie aanvulling op de opleiding EZT.


Hoewel ik al best wat boeken en podcasts gelezen heb over de kracht van een (familie) systeem, blijf ik het heel bijzonder vinden dat het ervaren en voelen ‘the key’ is.

Ik ben dankbaar voor bepaalde inzichten die ik heb opgedaan t.o.v. mijn eigen familiesysteem. De trainer Bianca Meijsen heeft zoveel ervaring dat het fantastisch is om haar als lerares te hebben voor deze training.


Deze beveel ik graag aan ondanks dat de aantal dagen nog steeds best kort is. Toch hebben wij een mooie basis meegekregen met een goede uitleg en instructie, zodat we dit ook zelf met onze cliënten kunnen gaan doen. Daarnaast waren het niet alleen opstellingen, maar ook andere methodieken, zoals werken met plaatsankers.


Kortom: De training is een mooie toevoeging op de opleiding tot energetisch zelfheling therapeut. Maar ook voor mensen die een eigen praktijk hebben, in de hulpverlening werken of het gewoon heel interessant en magisch vinden wat een opstelling voor inzichten kan geven. Bianca heeft enorm veel kennis en ervaring. Doordat ze niet alleen kennis heeft van systemisch coachen en familie-opstellingen kan ze de vinger nog meer op de zere of juist mooie plek leggen.


Astrid
Add Your Stars
De tafelopstellingen heb ik leren toepassen en hoe dit op een effectieve manier in te zetten voor mijn cliënten. 

Ik wilde meer verdieping van eerdere lesstof voor de opleiding Energetisch therapeut bij Sensibel en mijn kennis en vaardigheden uitbreiden op het gebied van tafelopstellingen en de achtergrond van systemisch coachen. Erg gemotiveerd begon ik aan de training.

 

De tafelopstellingen heb ik leren toepassen en hoe dit op een effectieve manier in te zetten voor mijn cliënten. Ook heb ik mijn eigen familiesysteem leren begrijpen en inzicht gekregen in de onbalans daarin. Het heeft mij opgeleverd dat ik minder snel in de hulpverlenersrol schiet naar mijn vader, maar weer dochter mag zijn. Dit heeft rust gebracht in de familie, ook tussen mij en mijn broer.


Daarnaast gaf het me inzicht in hoe een disbalans binnen een systeem invloed heeft op personen. Bianca Meijsen heeft met haar hoge intuïtie een heel goed inlevingsvermogen en kijkt altijd twee stapjes vooruit. dit heeft mij geleerd om ook/nog meer op mijn eigen intuïtie te vertrouwen.Ik kan deze training zeker aanbevelen omdat je veel inzicht krijgt in je eigen patronen en (familie)systemen en hiermee ook anderen kunt ondersteunen om tot verhelderende inzichten te komen. Deze training, maar vooral de wijze van lesgeven van Bianca, is van grote inspiratie geweest voor mij. Ik had me geen betere docent kunnen wensen als Bianca. Ze is kundig, intuïtief en geeft met bezieling les!

Jessica Bakker
Add Your Stars
Op energetisch niveau gebeuren er wondertjes!

Tijdens mijn opleiding heb ik tijdens een kennismaking aan den lijve ervaren wat een krachtige methode Systemisch Werk is. Door deze training heb wederom mogen ervaren hoe krachtig energetisch coachen werkt. Je weet het, maar de ervaring is toch telkens weer magisch.


Op mijn werk en privé doorzie ik beter hoe de systemen werken en wat mijn rol hierin is. Dit heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd. De inzichten en mijn gegroeide zelfvertrouwen maken mij dankbaar!


Ik zou deze training wel aanbevelen bij anderen. Het is een krachtig middel om oude shit op te ruimen. De training is heel praktisch en wordt heel duidelijk gedoceerd. Collega’s merken de verandering bij mij en staan daarom meer open voor deze training om zelf te ervaren.


Kortom: Fantastische training, die veel inzicht oplevert in onbewuste processen. Oude rommel wordt opgeruimd en er is weer ruimte voor groei en ontwikkeling. Op energetisch niveau gebeuren er wondertjes!

Annemieke Kwinkelenberg
Add Your Stars

Familie Opstellingen

Elke 2e vrijdag van de maand vindt er een Opstellingenavond plaats vanaf 19:00 uur en iedereen is welkom als vragensteller, representant of toeschouwende deelnemer.


Wil je op de hoogte blijven van de eerstvolgende data? 

Meld je aan voor de Opstellingen Mail via onderstaande knop.

Klik ook op "Ja, ik ga echt akkoord!"  anders krijg je helaas geen mail van mij.

Ja, ik ga echt akkoord met max. 2 mails.

Aanmelden voor Opstellingenavond

 • Klik op de beschikbare dag (verkleurd rondje) en selecteer vervolgens een van de beschikbare tijden. Bevestig via de knop 'Confirm'.
 • Vul jouw gegevens in, scroll omlaag in het kalendervakje en klik op 'Afspraak inplannen'. 
 • Je ontvangt per email de bevestiging. Vlak voor onze afspraak ontvang je nog een herinnering, die je zelf eventueel kunt verzetten of annuleren.
 • Vooraf ontvang je per mail de factuur welke via ideal betaald kan worden en dit mag ook contant op de avond zelf.

Wil je op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de Miracle Mail en ontvang informatie over van alle activiteiten en eventuele aanbiedingen.


Klik ook op "Ja, ik blijf graag op de hoogte!"  anders krijg je helaas geen mail van mij.

Vul hieronder jouw gegevens in. 
Ja, Ik blijf graag op de hoogte!